La Scala i Milano

La Scala i Milano

21 - 24 januari 2022

 

Pris per person i dubbelrum

Kr. 21.400 kr

 

Tillägg för dubbelrum för eget bruk

Kr. 3.170 kr

 

I resans pris ingår:

Direktflyg t.o.r. Arlanda – Milano, med flygtransfers i Milano. 3 nätter med frukost på 4-stjärniga Hotel de la Ville. 3 middagar med måltidsdrycker. Parkettbiljett på La Scala. Turistskatt i Milano. Reseledares tjänster.

 

VIKTIGT!

Vid pressläggningen av denna resa krävs EU:s vaccinintyg till Italien.

Bellinis opera Romeo och Julia

Välkomna till en operaresa till Milano, Italiens verkliga huvudstad vad gäller operaföreställningar. På den anrika scenen La Scala njuter vi av en riktig belcanto-opera, Bellinis I Capuleti e Montecchi som den heter i original. Vårt fyrstjärniga hotell ligger mitt i staden, ett par kvarter från den berömda Milano-domen och med elegant shopping och museer nära till hands. Vi ska också njuta av den goda italienska maten och vinerna.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

1 återbudsplats finns.

 

Fredag 21 januari

Avresa från Arlanda med SAS förmiddagsflyg direkt till Linate. (avresa från andra flygplatser på förfrågan) Incheckning på Sina Hotel de la Ville. På eftermiddagen finns det tid för vila eller egna önskemål innan vi ses för en guidad promenad i närområdet och sedan välkomstmiddag på kvällen.

 

Lördag 22 januari

Frukost och ledig förmiddag. Milano har många intressanta museer, förutom det kungliga slottet och dom-museet är Castello Sforza en överväldigande upplevelse med oräkneliga föremål. Strax intill vårt hotell ligger Galleria Italiana som är väl värt ett besök. Leonardi da Vinci-museet, Poldi Pezzoli-palatset, det rika Pinacoteca Brera är ytterligare förslag. Vid pressläggningen av denna resa var ingen förbokning till några museer möjlig, men meddela önskemål vid bokning av resa så gör jag mitt bästa för att boka in er.

Vi ses sen eftermiddag för en liten genomgång om Bellini, hans Romeo och Julia och operalivet i Italien i största allmänhet, och sedan ska vi middag äta tillsammans.

 

Söndag 23 januari

Frukost och ledig förmiddag. Operaföreställningen börjar redan 14.30 och vi samlas för gemensam promenad till operan i god tid.

Vincenzo Bellinis musik är längtande med långdragna melodier som rymmer ett särskilt vemod som går under skinnet och rakt in i hjärtat. I hans opera om Romeo och Julia sjungs Romeo av en mezzosopran, en makalös vokal uppgift som Bellini skrev för en älsklingssångerska, Guiletta Grisi. Vi får höra Marianne Crebassa i denna roll. Hon är en stark aktris förutom att hon sjunger strålande. Och med den spirituelle musikanten Evelino Pidò som dirigent kan vi se fram emot en riktig höjdarföreställning. Som det sig bör på La Scala!

Efter operaföreställningen kan var och en vila eller strosa lite, men vi måste förstås ha en avskedsmiddag på kvällen för att smälta de musikaliska intrycken gemensamt.

 

Måndag 24 januari

Frukost och utcheckning. Redan 9.30 beger vi oss med bussen till Linate för hemfärd. Stockholmsflyget landar 15.40 på Arlanda.

 

VIKTIGT!

Vid pressläggningen av denna resa krävs EU:s vaccinintyg till Italien.

 

Statlig resegaranti ställd.    

Medlem av Svenska Resebyråföreningen.