Om LenaTours

Om LenaTours

Kära nyfikna resenär!

LenaTours hette tidigare Åretours och hade sitt säte just i Åre. Sedan årsskiftet 2017/2018 är företaget mitt, och jag har behållit namnet Åretours AB som officiellt namn trots att verksamheten bedrivs som LenaTours. Jag tackar Barbro Erlbacher och Gunilla Kallström och Öivind Erlbacher för att jag fått förtroendet att ta över deras resebyråverksamhet som har varit deras hjärtebarn under lång tid. Åretours’ slogan har varit ”resor med kunnande och omtanke”. Det är något jag skriver under på direkt. Mitt mål är helt enkelt att skapa sådana resor som jag skulle kunna tänka mig att följa med på själv, med en mix av musik, kultur, trevliga måltider tillsammans, och genuina upplevelser, ibland bortom allfarvägarna. Italien med sin mat och sin konst ligger mig varmt om hjärtat, men det blir inte bara det, det lovar jag.

En del av er känner mig redan i egenskap som reseledare, både från Åretours’ operaresor till Toscana, Pesaro, Macerata, Tyskland och Verona, men även från Your Next Tour AB, där jag arbetat i kombinationen reseproducent/reseledare i 3 år. Tomas Svendén gav mig där uppdraget och friheten att utveckla nya operaresor, och det har varit väldigt roligt och också lärorikt. Men längtan efter en egen verksamhet blev till sist oemotståndlig, så här är jag nu.

Andra känner mig förmodligen mer som operasångerska. Under 30 lyckliga år har jag sjungit på Kungliga Operan, och jag gick i pension därifrån 2014. Vad färre känner till är mitt livslånga intresse för turism. Det började redan när jag var 18 år då jag fick sommarjobb som turistvärdinna i Växjö kommun. Det ena ledde till det andra, och redan när jag var 19 år började jag som reseledare på Europa Touring i Malmö, när de akut behövde någon som talade italienska. Jag hade då kommit in på sångklassen på Malmö Musikhögskola. Under 5 somrar åkte jag ner till Venedigtrakten som Europa Tourings reseledare, och det var för det mesta kul, även om rösten inte alltid mådde så bra i sanden och solskenet! När jag antogs till Operahögskolan i Stockholm sa jag stopp och tack för mig, det var sannerligen dags att bli lite seriös med sången. Men jag hade redan beslutat mig för att återvända till resebranschen den dag jag slutat sjunga. Så blev det också, och nu är cirkeln sluten på flera sätt.

Hjärtinnerligt välkomna till nya reseäventyr önskar

Lena Nordin, hovsångerska