La Traviata på Hamburgoperan – Elbphilharmonie REST

La Traviata på Hamburgoperan – Elbphilharmonie REST

9 – 12 februari 2020

 

Pris per person i dubbelrum

16.300:-

Tillägg för dubbelrum för eget bruk

1 610:-

 

Allt detta ingår:
Flygresa t.o.r. från Stockholm, Göteborg alt. Köpenhamn. Flygtransfers. Operabiljett och konsertbiljett. 3 middagar med måltidsdrycker. Guidad tur i Hamburg per buss, samt guidad visning av Elbphilharmonie. 3 övernattningar med frukost. Reseledares tjänster.

Unikt besök med konsert på Hamburgs nya konserthus Elbphilharmonie

Vi besöker det fascinerande konserthuset Elbphilharmonie som fortfarande är så hett och nytt att alla vill dit. Vi har lyckats försäkra oss om goda platser till en konsert med Beethovens storslagna Missa Solemnis och dessutom Verdis älskade opera La Traviata på Hamburgoperan. Konserthuset, som byggts ovanpå ett hamnmagasin ute på en udde, är ett synligt landmärke för alla båtar som går in i hamnen. Byggnadens arkitektoniska filosofi vilar på VÅGEN som idé, inte bara vågor i vattnet utan också ljudvågor. Trots skandalösa byggkostnader har Hamburgborna tagit ”Elfie” till sina hjärtan. Under resan kommer vi att göra en stadsrundtur i buss med vår skandinavisktalande guide och också få en rundvisning i Elbphilharmonie. Trevliga måltider tillsammans ingår som alltid.

Vi bor på 4-stjärniga Scandic Hamburg Emporio på gångavstånd till Operan.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

OBS! RESAN ÄR UTSÅLD. 

Dag 1. Söndag 9 februari

Avresedag

Eftermiddagsflyg från Arlanda, Kastrup eller Landvetter. Efter incheckning på hotellet äter vi välkomstmiddag tillsammans.

 

Dag 2. Måndag 10 februari

I Hamburg, Konsert Missa Solemnis

Frukost. Hamburg är en mysig stad med allt sitt vatten och alla sina shoppingkvarter med eleganta gallerior. Vi beser Hamburg under en förmiddagstur i buss tillsammans med skandinavisktalande guide. Eftermiddagen är sedan ledig för egna promenader, och vi rekommenderar att man strosar längs kanalerna och Jungfernstieg vid Alstersjön, och tittar in i Hamburgs många shoppingarkader.

På sen eftermiddag samlas vi för att bege oss med buss till Elbphilharmonie för en guidad visning av det spännande huset. Vi ska dessutom äta gemensam tidig middag innan konserten börjar kl. 20.00.

Ludvig van Beethoven skrev Missa Solemnis samtidigt som 9:e symfonin kom till. ”Från mitt hjärta, måtte den gå till människors hjärta” var hans innerliga önskan med den denna storartade mässa. Svårighetsgraden för både sångare och musiker gjorde de medverkande ängsliga, medan Beethoven på sitt rättframma sätt dundrade ”tror ni att jag bryr mig om en ensam fiol när anden talar i mig?” Detta enligt legenden! Själv var han övertygad om att mässan var hans största och mest lyckade av alla hans sakrala verk.

Medverkande: sopran Genia Kühmeier, alt Tanja Ariane Baumgarner, tenor Christian Elsner, bas Tareq Nazmi.  Hamburgs generalmusikdirektor, dirigenten Kent Nagano leder konserten.

Efter konserten åker vi buss tillbaka till hotellet.

 

Dag 3. Tisdag 11 februari

I Hamburg, föreställning: La Traviata

Frukost och sedan ledig tid för egna strövtåg. Staden Hamburg präglas av sin närhet till vatten. Inte bara hamnen och den mäktiga floden Elbe, utan också de båda sjöarna lilla och stora Alster och alla kanaler och slussar påminner om vilken betydelsefull hamnstad Hamburg har varit och är. Kanske lockar det stora Kunsthalle med sina rika samlingar med bland andra Rembrandt, Rubens, Monet, Manet och Munch. Även Bucerius-museet mitt i staden är väl värt ett besök med allt från etruskisk konst fram till Picasso och Frida Kahlo.

Vi samlas på sen eftermiddag för att gå till Operan och äta gemensam middag innan föreställningen av La Traviata. Denna börjar kl. 19.00.

Giuseppe Verdis opera La Traviata bygger på A. Dumas d.y: s roman Kameliadamen. Verdi såg Kameliadamen som skådespel i Paris tillsammans med sin sambo, blivande hustrun, Giuseppina Strepponi. Ämnet med sitt fokus på samtidens dubbelmoral drabbade dem båda personligen, och den fritänkande Verdi blev fascinerad av den tragiska berättelsen som väl lämpade sig för en opera. Musiken är lättillgänglig, intim och storslagen på samma gång, och titelrollen är en utmaning för alla sopraner med sin blandning av koloratur och lyrik. Här sjunger Christina Poulitsi den självutlämnande titelrollen, och som hennes älskade hör vi tenoren Liparit Avetysian. Faderns roll sjungs av barytonen Markus Brück, och allt dirigeras av Giampaolo Bisanti.

 

Dag 4. Onsdag 12 februari

Avresedag

Frukost och så småningom utcheckning. Våra flyg går inte förrän på kvällen, vilket innebär att det finns god tid att ”göra” Hamburg ytterligare under dagen. På sena eftermiddagen går vår buss till flygplatsen för avresa hem till Sverige.

 

 

Medlem av Svenska Resebyråföreningen

Statlig resegaranti ställd