Festkonsert vid Birgit Nilssons födelsehem

Festkonsert vid Birgit Nilssons födelsehem

10 - 13 augusti, 2023

 

Pris per person i dubbelrum:

Kr 14 200 kr

 

Enkelrumstillägg:

Kr. 1 585 kr

 

Allt detta ingår:

3 hotellövernattningar med frukost. 3 middagar och 2 luncher med måltidsdrycker. Bussresa. Konsertbiljett. Inträden och guidningar enl. program. Reseledares tjänster.

 

Festkonsert vid Birgit Nilssons födelsehem "Tosca In Concert".

Välkomna till denna trevliga och omväxlande bussresa till Skåne, där vi ska avnjuta en festlig konsert med internationella solister, stor kör och Helsingborgs symfoniorkester. Vi besöker också operastjärnan Birgit Nilssons födelsehem, numera museum. I resan ingår besök i de berömda Norrvikens trädgårdar och den vackra Fredriksdalsparken. Vi bor bra på Elite Hotell Marina i Helsingborg. Trevliga måltider med lämpliga drycker ingår förstås som alltid.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin.

 

Torsdag 10 augusti

Avresa med buss från Stockholm till Helsingborg dit vi anländer vid 17-snåret. Under färden pausar vi på ett trevligt ställe. Incheckning på utmärkta Elite Hotell Marina i centrala Helsingborg. Gemensam middag på kvällen.

 

Fredag 11 augusti

Frukost och sedan avfärd till den vidunderligt vackra parken Norrvikens trädgårdar, som är en visionär skapelse av Rudolf Amelin. Klimatet på denna plats möjliggör en stor variation av växter i de olika delarna av anläggningen. Barockträdgården, Japanska trädgården, Romantiska trädgården och Vattenträdgården är några av de ljuvliga överraskningar som väntar.  En av trädgårdens guider tar oss med på en vandring i parken innan vi får lunch i Orangeriet.

Efter lunchen åker vi vidare till Birgit Nilssons födelsehem och får en guidad visning där. Hemmet står som Birgit lämnade det. Det är ett litet hem med få rum och många minnen. Birgits badrock hänger kvar som en liten hälsning till oss, det är rörande. Bondgårdens ekonomibyggnader har fått bli ett välskött museum, butik och kafé. Museet har olika utställningar varje år, och 2023 års tema är ”Puccini, kärleken och konsten”. Och matglada operadivan Birgit har lämnat efter sig ett recept på Aida-kaka som man kan frossa på i kaféet. Det är en mäktig skapelse.

Efter en innehållsrik dag åker vi tillbaka till hotellet, och eftersom det är fredag och fullt med folk på stan så bokar jag gemensam middag åt oss även denna kväll.

 

Lördag 12 augusti

Efter frukost beger vi oss för ett gemensamt besök i Fredriksdalsparken, några kilometer utanför stadskärnan. Parken utgör en enhet tillsammans med stadens museum och Grafiska museet.  Bussen tar oss sedan tillbaka ner till staden och där kan man i egen takt utforska Dunkers Kulturhus, klättra upp till det medeltida försvarstornet Kärnan och den kringliggande parken, eller bese Mariakyrkan, där kompositören och organisten Dietrich Buxtehude inledde sin yrkesbana under den danska tiden. Bussen tar oss i lagom tid till festkonserten som börjar kl. 18, men innan dess ska vi också få något i oss förstås. En tidig middag blir det. Konserten beräknas ta 3 timmar med paus, och förfriskningar finns på området. (Betalas med Swish eller kort)

 

Söndag 13 augusti

Frukost och utcheckning. Under resan mot Stockholm stannar vi till på ett lokalt fiskrökeri för fika eller inköp. Vi äter en sen avslutningslunch på Löfstad slott. Trolig ankomst till Stockholm vid 18-tiden.

 

 

Statlig resegaranti ställd.

Medlem av Svenska Resebyråföreningen SRF.