Adventskonsert Salsta slott

Adventskonsert Salsta slott

4 december 2022

 

Pris per person

2.000:-

I resan ingår:
Konsert, buss, inträde och vår måltid

Adventskonsert Salsta slott

Välkomna till denna trevliga dagsutflykt med buss från Stockholm till Nils Bielke den yngres vackra barockslott Salsta. Denne Bielke var världsvan diplomat under Karl XI:s tid, och han lät bygga om det fäderneärvda slottet enligt senaste mode, så som det passade en man med krav på representation. Kanske blev han alltför världsvan för den ibland misstänksamme kungen, men han anförtroddes ändå stora uppgifter, till exempel som ambassadör i Frankrike.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

 

4 december

På Salsta får vi lyssna till en stämningsfull adventskonsert med mezzosopranen Elisabeth Leyser. Hon har sedan sin examen från Operahögskolan 2019 redan hunnit sjunga på Norrlandsoperan, Läckö opera, Folkoperan och Stockholmsoperan, och hon är också Anders Wallstipendiat för att nämna något av alla utmärkelser. På slottet serveras vi också en trevlig jullunch med god dryck innan konserten.

Dagen innehåller också ett besök i Klaverens Hus i Lövstabruk. Vi får där en visning av deras intressanta och historiska instrument. Några av museets äldre instrument står på Salsta som en illustration av dåtidens salongskultur. I en tid när pianon slängs på soptippen är Klaverens Hus än sann äreräddning av ett hantverk och en kultur. Som mest fanns det i Sverige 300 olika pianofabriker, men nu har vi inte en enda kvar. Långsamväxande träd var en faktor varför Sverige blev så framgångsrikt som instrumentland. I pianotillverkning var det bara Tyskland som ”klådde” oss i mängd och kunskap. Det var anno dazumal…..

 

 

Medlem av Svenska Resebyråföreningen

Statlig resegaranti ställd