Last Night of the Proms

Last Night of the Proms

 

9 - 11 september 2022

 

Pris per person i dubbelrum

25.900 kr

Tillägg för dubbelrum för eget bruk

3.345 kr

 

Flyg t.o.r Stockholm Arlanda - London Heathrow. Busstransfers till och från flygplatsen. Biljett på de så kallade clear view-platserna på Rausing Circle i Albert Hall/Last Night of the Proms, värde ca 11.500 kronor.

2 övernattningar på 4-stjärniga Kensingtonhotellet Queen’s Gate London. 1 middag med måltidsdrycker. Reseledares tjänster.

Last Night of the Proms

Ta chansen att uppleva den glada och festliga stämningen på plats i Albert Hall i Proms-säsongens sista konsert! Inget TV-tittande i världen kan jämföras med att sitta på plats när en alla sjunger med i Pomp and Circumstance March, Jerusalem och Rule, Britannia och faktiskt överröstar både symfoniorkestern och kören på scenen. Ståplatspubliken med sina godmodiga hyss och upptåg står för en minst lika stor del av underhållningen som någonsin artisterna på scenen, och alla trivs under denna världsberömda konsert som verkligen ger musikens enande kraft sin bästa hyllning.

Boende på utmärkta 4-stjärniga Hotel Queen’s Gate London.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

 

DENNA RESA ÄR UTSÅLD OCH UPPSKJUTEN SEDAN 2020.

 

Fredag 9 september

Avresa till London

Vi flyger från Arlanda med morgonflyg till London Heathrow. Med buss tar vi oss sedan direkt till vårt 4-stjärniga hotell mitt i staden. (Flyg från Kastrup och Landvetter på förfrågan.) Säkert har de flesta resenärer varit i London så många gånger att önskemålen om hur dagen ska tillbringas är mycket olika. Vårt hotell ligger på promenadavstånd från Albert Hall, Hyde Park, Victoria & Albert Museum, och det är nära med tunnelbanans hjälp till shoppingkvarteren i Knightsbridge.

Välkomstmiddag på kvällen.

 

Lördag 10 september

I London

Frukostbuffé. Dagen är fri för egna önskemål. Londons alla intressanta museer tröttnar man aldrig på, och shoppinggatorna och pubarna lockar säkert. På kvällen är det dags för Last Night of the Proms-konserten, och dit tar vi oss på egen hand, helst i mycket god tid. Denna traditionella konsert är kulmen på en lång serie sommarkonserter, och som alla vet TV-sänds den och streamas på olika sätt i hela världen. Parkettstolarna röjs undan för att göra plats för ståplatspubliken, the Prommers. Vi har så kallade Clear View-platser på Circle, vilket är utmärkt, även akustiskt – det kommer ni att märka när Albert Halls stora orgel fyller i orkestern och får hela salen att vibrera. Hemfärd på egen hand.

 

Söndag 11 september

Hemresa

Frukostbuffé. Förmiddagen är ledig för egna önskemål. Vårt flyg går vid 19-tiden och bussen hämtar oss från hotellet till flygplatsen ungefär kl. 15.

 

Medlem i Svenska resebyråföreningen.

Statlig resegaranti ställd.

 

 

 

Foton:
Topp: Wikipedia
Små bilder från toppen:
Colin - WikimediaCommons
Colin - WikimediaCommons
Hotellet
Hotellet
Hotellet
Colin - WikimediaCommons
Amanda Slater