Last Night of the Proms

Last Night of the Proms

 

10 - 12 september 2021

 

Pris per person i dubbelrum

Ännu inte fastsällt

 

Tillägg dubbelrum för eget bruk:

 

Flyg t.o.r Stockholm Arlanda - London Heathrow. Busstransfers till och från flygplatsen. Biljett på de så kallade clear view-platserna på Rausing Circle i Albert Hall/Last Night of the Proms, värde 11.220 kronor.

2 övernattningar på 4-stjärniga Jurys Inn Holborn Hotel i London. 1 middag med måltidsdrycker. Reseledares tjänster.

Unikt tillfälle: Last Night of the Proms

Ta chansen att uppleva den glada och festliga stämningen på plats i Albert Hall i Proms-säsongens sista konsert! Inget TV-tittande i världen kan jämföras med att sitta på plats när en 6000-hövdad skara musikälskare sjunger med i Pomp and Circumstance March, Jerusalem och Rule, Britannia och faktiskt överröstar både symfoniorkestern och kören på scenen. Ståplatspubliken med sina godmodiga hyss och upptåg står för en minst lika stor del av underhållningen som någonsin artisterna på scenen, och alla trivs under denna världsberömda konsert som verkligen ger musikens enande kraft sin bästa hyllning.

Boende på utmärkta 4-stjärniga Jurys Inn Holborn centralt i staden.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

RESAN INSTÄLLDES 2020 PÅ GRUND AV CORONAPANDEMIN. RESAN KOMMER FÖRHOPPNINGSVIS ATT GENOMFÖRAS UNDER 2021, 10 TILL 12 SEPTEMBER.

 

Fredag 10 september

Avresa

Vi flyger från Arlanda med förmiddagsflyg till London Heathrow och tar oss sedan direkt till vårt 4-stjärniga hotell mitt i staden. (Flyg från Kastrup och Landvetter på förfrågan.) Säkert har de flesta resenärer varit i London så många gånger att önskemålen om hur dagen ska tillbringas är mycket olika. Vårt hotell ligger på promenadavstånd från alla butiker och mysiga restauranger kring Covent Garden och Leicester Square, och i närheten av hotellet finns också det berömda British Museum och ett museum ägnat författaren Charles Dickens. Även National Gallery ligger på promenadavstånd. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag tilsammans.

 

Lördag 11 september

I London

Frukostbuffé. Dagen är fri för egna önskemål. Londons alla intressanta museer tröttnar man aldrig på, och shoppinggatorna och pubarna lockar säkert. På kvällen är det dags för Last Night of the Proms-konserten, och dit tar vi oss på egen hand, helst i mycket god tid. Denna traditionella konsert är kulmen på en lång serie sommarkonserter, och som alla vet TV-sänds den och streamas på olika sätt i hela världen. Parkettstolarna röjs undan för att göra plats för ståplatspubliken, the Prommers. Vi har så kallade Clear View-platser på Circle, vilket är utmärkt, även akustiskt – det kommer ni att märka när Albert Halls stora orgel fyller i orkestern och får hela salen att vibrera. Hemfärd på egen hand.

 

Söndag 12 september

Hemresa

Frukostbuffé. Dagen är ledig för egna önskemål. Vårt flyg går inte förrän på kvällen, så det finns fortfarande tid kvar att njuta av London innan vi bussen tar oss från hotellet till flygplatsen för att checka in.

 

 

Medlem i Svenska resebyråföreningen.

 

 

 

Foton:
Topp: Wikipedia
Små bilder från toppen:
Colin - WikimediaCommons
Colin - WikimediaCommons
Jurys Inn
Jurys Inn
Jurys Inn
Colin - WikimediaCommons
Amanda Slater