Salome med Malin Byström på La Scala INSTÄLLD

Salome med Malin Byström på La Scala INSTÄLLD

25 - 28
mars 2020

 

Pris per person i dubbelrum:

Kr 22.800:-

 

Tillägg dubbelrum för eget bruk:

Kr. 4.050:-

 

 

I priset ingår: Flyg t.o.r Stockholm alternativt Köpenhamn eller Göteborg - Milano och flygtransfers. Parkettbiljett på La Scala och Auditorium. 3 nätter på fyrstjärniga Hotel de la Ville inklusive frukost, utflykter enligt program. 1 lunch, 2 middagar, samtliga med måltidsdrycker. Reseledares tjänster.

Salome med Malin Byström på La Scala i Milano

Konsert med Verdiorkestern på Auditorium

OBS! Inställt på grund av den rådande Corona-situationen.

Hovsångerskan Malin Byström är en av Sveriges mest lysande stjärnor ute i världen just nu. Nu gör hon sin debut också på La Scala med Strauss opera Salome, en roll som renderat henne lysande mottagande av publik och recensenter.  Dessutom får vi lyssna till ett fint konsertprogram på Milanos Auditorium med musik av Mozart, Haydn och Sjostakovitj. Vi bor på 4-stjärningt hotell mitt i staden och har hela Milanos eleganta shopping och många sevärdheter på gångavstånd. Vi beser också Leonardo da Vincis Nattvarden. Trevliga måltider med den goda italienska maten ingår förstås.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

 

Onsdag 25 mars

Avresa

Vi åker med förmiddagsflyg till Milano och checkar in på vårt hotell mitt i staden. Efter incheckning i lugn och ro ska vi gå en orienterande stadsrundtur där vi ser La Scala, Milanos katedral, som är en gotisk skapelse av minst sagt oerhörda mått, och den berömda och eleganta gallerian som döptes efter Italiens förste kung, Vittorio Emanuele II. Ni kan sedan vila eller strosa på egen hand fram till vår välkomstmiddag på kvällen.

 

Torsdag 26 mars

I Milano, konsert på Auditorium

Frukost. Förmiddagen kan man disponera som man önskar. Pinacoteca Brera eller Castello Sforzesco är två viktiga och intressanta museer som man kan rekommendera. Att gå in i den överväldigande katedralen i Milano är något man heller inte bör missa. Accademia-museet och La Scalas eget teatermuseum är båda intressanta på sitt sätt, och på det Kungliga slottet mitt i staden visas olika temporära utställningar. Domkyrkomuseet ger en informativ inblick i katedralbygget. Eller så gör man som så många andra, man njuter på ett café i den historiska Galleria Vittorio Emanuele, som är världens stiligaste i sitt slag.

Vi ska sedan samlas för att äta en gemensam måltid/tidig middag i lagom tid innan avfärd till konserten kl. 19.00. Vi åker vår egen buss till Auditorium där konserten börjar kl. 20.30. Efter konserten återresa med bussen till hotellet.

Programmet på Auditorium innehåller Dmitri Sjostakovitz’ cellokonsert med Nicolas Altstaedt som solist. Han dirigerar också Verdiorkestern i denna konsert. Dessutom hör vi Joseph Haydns Symfoni nr 97 och Wolfgang A. Mozarts underbara Jupitersymfoni.

Efter konserten busstransport tillbaka till hotellet.

 

Fredag 27 mars

Föreställning: Salome

Frukost, och sedan förflyttar vi oss till fots till vårt förbokade förmiddagsbesök i refektoriet vid Santa Maria delle Grazie-kyrkan där den berömda Nattvarden finns. Leonardo da Vinci arbetade med den ”torrt”, alltså inte i den vanliga al fresco-tekniken, eftersom han ville få fram fler nyanser och kunna arbeta långsammare. Att detta gjorde att målningen blev ömtåligare för tidens tand var inget man tänkte på då. I vår tid har tavlan restaurerats från smuts och flera tidigare försök till reparationer och framstår nu som den innerligaste tänkbara framställning av nattvardsberättelsen.

Efter besöket äter vi lunch tillsammans och eftermiddagen är sedan fri för egna önskemål fram till föreställningen på La Scala som börjar kl. 20.00.

Richard Strauss’ opera Salome med text av Oscar Wilde var banbrytande på sin tid. Den ohöljda erotiken, den överdådiga orkestreringen och den chockartade beskrivningen av Herodes’ perversa hov var stark medicin vid premiären. Sopranrollen är en utmaning av osedvanligt slag; skönsång och styrka, fysisk uthållighet och dans ställer stora krav på sin uttolkerska. Tidens smak hade fokus på det undermedvetna, och den unga Salomes oskuld men också hennes från föräldrarna inympade hetärmentalitet blev en explosiv och fascinerande musikalisk cocktail.

Riccardo Chailly dirigerar i denna nyuppsättning signerad regissören Damiano Michieletto, och som Johannes Döparen hör vi Michael Volle, Herodes sjungs av Roberto Saccà, och Herodias av Anna Maria Chiuri.

 

Lördag 28 mars

Avresa

Efter frukost utcheckning och transport till flygplatsen.

 

 

Medlem av Svenska Resebyråföreningen.    

Statlig resegaranti ställd.