Örongodis i Hamburg

Örongodis i Hamburg

11-16 november 2021

 

Pris per person i dubbelrum:

20,900 kr

 

Tillägg för enkelrum:

1,725 kr

 

I priset ingår: Bussresa inkl. färjeturer och alla vägavgifter till Hamburg. Operabiljett på parkett och mycket bra platser till konserten på Elbphilharmonie. 5 middagar och 1 lunch, med måltidsdrycker. Guidad tur i Hamburg per buss. 5 övernattningar med frukost på 4-stjärniga hotell i Helsingborg och Hamburg. Reseledares tjänster.

OBS! EU:S VACCINPASS ÄR OBLIGATORISKT. MUNSKYDD ANVÄNDS OCKSÅ INOMHUS.

Wienklassisk konsert på Hamburgs konserthus Elbphilharmonie, Mozarts charmiga opera Enleveringen ur Seraljen på Hamburgoperan

Vi får glädja oss åt ett riktigt härligt musikprogram på denna resa, som går med buss från Stockholm till Hamburg via Danmark. Jag har lyckats försäkra oss om goda platser till en fin symfonikonsert på Elbphilharmonie med bland annat Mozart, Haydn och Beethoven på programmet. Vi kommer också att besöka Hamburgoperan för att se Mozarts opera Enleveringen ur Seraljen. Under resan kommer vi att göra en stadsrundtur i buss med skandinavisktalande guide. På programmet står förstås också trevliga måltider tillsammans, och vi bor på 4-stjärniga hotell både i Hamburg och under resan.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

Endast 2 platser kvar på denna resa.

Torsdag 11 november

Avresa till Helsingborg

Vi startar kl. 9.00 med vår chartrade buss från Stockholm och åker E4 söderut. Det finns också påstigningsmöjlighet längs vägen för er som inte bor i Stockholm. Vi gör förstås pauser under vägen så att man kan sträcka på benen och äta något. Efter incheckning på anrika Hotell Mollberg i centrala Helsingborg äter vi trevlig middag tillsammans. Mollberg sägs vara Sveriges första hotell, och det förpliktigar.

 

Fredag 12 november

Vidare till Hamburg

Frukost och utcheckning. Vi åker över Öresundsbron ner till danska Rödby där vi stiger på färjan till Puttgarden. Överfarten tar cirka en timme och man har tid för en lättare måltid ombord, om så önskas. Framåt sen eftermiddag checkar vi in på trevliga Hotel Scandic Emporio. Hotellet ligger på gångavstånd från operan och även den berömda parken Planten un Blumen ligger nära om man önskar en trevlig promenad. Gemensam välkomstmiddag tillsammans.

 

Lördag 13 november

I Hamburg, guidad tur, föreställning: Enleveringen ur Seraljen

Hamburg är en mysig stad med allt sitt vatten och alla sina shoppingkvarter med eleganta gallerior. Vi tar vår egen buss tillsammans med en lokal guide och beser Hamburg, både det nya och det äldre. Eftermiddagen är sedan ledig för egna promenader, och det är fint att strosa längs kanalerna och vid Jungfernstieg vid Alstersjön. Kanske lockar det stora Kunsthalle med sina rika samlingar med bland andra Rembrandt, Rubens, Monet, Manet och Munch. Även Bucerius Konsthall mitt i staden är alltid intressant med allt från etruskisk konst fram till Picasso och Frida Kahlo. Novemberaktuell utställning handlar om Emil Nolde och inspirationen från Norden.

På sen eftermiddag samlas vi sedan för att äta en tidig middag tillsammans innan vi går till fots till näraliggande Operan för att njuta av Wolfgang Amadeus Mozarts ungdomsverk Enleveringen ur Seraljen.  Mozart var nygift och lycklig när han skrev operan, och det märks. I stolta brev till fadern skriver Mozart om sin skaparglädje, hur han hittat nya orkesterklanger och hur han tänkte när han gav sina roller musikaliskt liv. Och det är ingen slump att den kvinnliga huvudrollen heter Constanze som hans hustru. Constanze, den trogna! Hela operan andas kärlek - och efter lite förvecklingar – förståelse. I rollerna bland andra Tuuli Takala i den hisnande sopranrollen Constanze, Dovlet Nurgeldiyev sjunger en av tenorrollerna, och Ante Jercunica gör den bufflige och ofrivilligt komiske  basen Osmin. Dirigent är den välmeriterade Adam Fischer.

 

Söndag 14 november

I Hamburg, Symfonikonsert

Efter frukost hämtas vi med buss för att besöka Elbphilharmonie där konserten börjar redan kl 11.00. Konserthuset med sin underbara akustik har blivit en ikon för Hamburg och är ett synligt landmärke för alla båtar som går in i hamnen. På programmet står Beethovens Symfoni nr. 4, Mozarts Oboekonsert i C-dur och Haydns så kallade Trauersymfoni. Allt dirigeras av oboisten Francoix Leleux.

Efter konserten återvänder vi med buss till hotellet, och sedan disponeras eftermiddagen fritt tills det är dags för avskedsmiddag på kvällen.

 

Måndag 15 november

Avresa från Hamburg till Helsingborg

Vi checkar ut från vårt hotell efter frukost och beger oss hemåt, återigen via Danmark. Vi gör ett kort besök i den gamla Hansestaden Lübeck och ser kyrkan och rådhuset. Dessutom ligger marsipanälskarnas verkliga paradis Niederegger i Lübeck. Vid ankomst till Helsingborg checkar vi återigen in i trevliga Hotell Mollberg. Gemensam middag på kvällen.

 

Tisdag 16 november

Hemresa till Stockholm

Efter frukost går färden mot Stockholm. Vi gör första stoppet vid ett fiskrökeri där man också kan fika. Avskedslunch äter vi på Löfstad slott med sitt fina värdshus. Ankomst till Stockholm vid 19-tiden.

 

Medlem av Svenska Resebyråföreningen

Statlig resegaranti ställd