Operafestivalen i Bregenz

Operafestivalen i Bregenz

27-30 juli 2022

 

Pris per person i dubbelrum:

23,100 kr

 

Tillägg för dubbelrum för eget bruk:

5,380 kr

 

I priset ingår:

Flyg från Arlanda, nerresan sker till München och hemresan går från Friedrichshafen. Flygtransfers. 3 nätter med frukost i 5-stjärniga Bayrischer Hof i Lindau. Båtfärder enligt program, entré till slottet Mainau med guidad tur. 3 middagar med måltidsdrycker. Operabiljett 1. kategori. Turistskatt.

Reseledares tjänster.

OBS! EU:S VACCINPASS ÄR OBLIGATORISKT.

Lyxiga dagar i Lindau - Puccinis opera Madame Butterfly och besök i Mainau

Välkomna till den internationella Operafestivalen i Bregenz vid Bodensjön och årets premiär av Puccinis opera Madame Butterfly. Detta är scenen som ”flyter” i sjön med Bodensjön och himlen som bakgrund. Vi har biljetter i första kategori vilket innebär garantiplatser på parkett i Festspielhaus om vädret inte tillåter spel utomhus. Vi bor underbart i den ljuvliga lilla staden Lindau på 5-stjärniga Hotel Bayrischer Hof. Därifrån tar vi oss med båt till föreställningen, och vi gör naturligtvis också en båtfärd över Bodensjön för att besöka slottsträdgården Mainau, prins Lennart Bernadottes skapelse med sitt makalösa blomsteröverdåd. Goda måltider tillsammans ingår som alltid.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

RESAN ÄR UTSÅLD.

 

Onsdag 27 juli

Avresa till Lindau

Vi åker med förmiddagsflyg direkt från Stockholm till München där vår buss väntar för färden till Lindau. (Flyg från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan.) Efter att vi installerat oss på vårt härliga hotell och kanske rentav hunnit med en promenad eller ett dopp i någon av poolerna äter vi välkomstmiddag tillsammans. Hotel Bayrischer Hof är ett högklassiskt hotell som förenar elegans med gammaldags gästfrihet, och läget vid strandpromenaden är lugnt och inbjudande. Mikroklimatet vid sjön gör också de lokala vinerna extra tilltalande.

Lindau är en förtjusande gammal stad med anor från romartid och ännu äldre. Den pittoreska medeltida delen av Lindau ligger på en halvö i Bodensjön, och det var en strategisk punkt för att ha kontroll över gränsområdena. Idag möts gränserna Österrike, Tyskland och Schweiz inte långt ifrån Lindau och Bregenz. I Lindau möts inte bara turister, utan också Nobelpristagare kommer varje år till ett frivilligt symposium, där syftet bland annat är att diskutera relevanta framtidsfrågor och skapa förutsättningar för nya samarbeten med unga och äldre kollegor. Grevinnan Bettina Bernadotte är president i denna illustra samling av vetenskapsmän, och hon fortsätter därmed familjetraditionen från fadern, greve Lennart Bernadotte.

 

Torsdag 28 juli

Heldagsutflykt till Mainau

Frukost på hotellet. Vi åker sedan båt tvärs över Bodensjön och stiger av på ön Mainau. Vi får där en guidad visning och kan också ströva runt själva och njuta av parken och kanske inta några förfriskningar; det finns flera restauranger och kaféer. Mainau har också ett eget destilleri, som kanske väcker någons nyfikenhet!

Slottet Mainau behöver knappt någon presentation, det är välkänt för många svenskar. Mainau blev svenska kungafamiljens egendom när drottning Viktoria ärvde slottet av sin bror storhertigen Fredrik II av Baden. Det gick sedan vidare i arv till prins Wilhelm, och senare till hans son prins Lennart Bernadotte 1932. Då var prinsen 23 år gammal och nygift med sin första hustru Karin. Prins Lennart förlorade sin prinstitel när han gifte sig borgerligt, men tack vare storhertiginnan av Luxemburg kunde han senare titulera sig greve av Wisborg. Mainau var vid hans tillträde i ett ganska dåligt skick, och det blev förstås inte bättre under 2:a världskriget. Men som alla vet älskade prinsen/greven blommor och i synnerhet rosor, och hans vision om ett trädgårdsparadis har blivit sann. Efter 2:a världskrigets slut var behovet av skönhet och tröst stort, och en grundtanke i Mainau-stiftelsen var att trädgårdskonst skulle skapas för att läka människors själar och att det skulle ske på naturens villkor.

”En ros som inte doftar är ingen ros” är ett av Lennart Bernadottes uttryck.

När vi avnjutit så mycket skönhet som det bara är möjligt är det dags att stiga ombord igen för återfärd till Lindau. Under hemresan äter vi en trevlig måltid tillsammans. Vi återkommer till Lindau ungefär vid 18-tiden och kvällen är därefter fri.

 

Fredag 29 juli

Lindau - Bregenz, föreställning: Madame Butterfly

Efter frukost finns det egen tid för strövtåg i gamla Lindau med sina kyrkor, hamnen, fyren, rådhuset och shoppinggator. Lindaus konstmuseum har både fasta och tillfälliga utställningar, och det är alltid värt ett besök. Hotellet har också pool både inom- och utomhus. På sen eftermiddag samlas vi på hotellet för att äta en överdådig 4-rättersmiddag, och sedan tar båt oss den korta sträckan till Bregenz och föreställningen av Giacomo Puccinis opera Madame Butterfly. Ombord får vi ett glas mousserande och en kudde, vilket kan vara skönt att ha under föreställningen. Efter föreställningen åker vi båt hem till hotellet.

Historien om den unga japanskan Cho-Cho-San och hennes tragiska öde lockade Puccini till att skriva sin mest raffinerade musik. Att Puccini har en särskild väg till våra tårkanaler är också bekant. Bregenzfestivalen utlovar japanskt skön scenografi i denna föreställning signerad Andreas Homoki, till vardags operachef i Zürich. Dirigenten Enrique Mazzola leder Wiener Symphoniker och ett internationellt sångarlag.

 

Lördag 30 juli

Hemresedag

Efter tidig frukost beger vi oss till den näraliggande flygplatsen Friedrichshafen för hemfärd via Frankfurt. Vi landar på Arlanda på eftermiddagen.

 

Medlem av Svenska Resebyråföreningen

Statlig resegaranti ställd