Project Education

Project Education

Project Education

LenaTours stödjer den ideella föreningen Project Education i dess arbete med att samla in pengar till 2 olika hjälpprojekt i Sydafrikas kåkstäder. Läs mer på vår hemsida:

www.projecteducation.se

Som ni antagligen redan gissat är jag medlem av styrelsen för Project Education, därför vet jag hur noga vi är med att alla insamlade medel ska gå oavkortat till sina ändamål. De övriga administrativa kostnaderna, som är små, betalar vi själva inom styrelsen.

Det ena insamlingsmålet är det så kallade skolpaketet till Christmas Tinto Primary School; en skolväska med nödvändiga kläder; 3 par underkläder, strumpor, t-shirts, 1 par skor, jacka, tröja och så vidare. Allt är i skolans färger, vilket skapar samhörighet och stolthet. Varje skolpaket kostar cirka 850 svenska kronor.

Det andra är en 6-månaders utbildning som riktar sig till kvinnor och deras möjlighet till att kunna driva en liten verksamhet, det som brukar kallas mikrobusiness. Under tiden kursen pågår får kvinnorna månatligen ett matpaket för att lyfta av dem den värsta försörjningsbördan, som annars skulle oroa och störa koncentrationen och lärandet. Under 2018 startade vi egen sådan grupp med 10 kvinnor.

 

Men som sagt, det finns mer ingående information på hemsidan.

Man kan stödja oss på olika sätt, genom att Swisha nummer 1230053025, eller genom att betala in valfri summa till vårt BG 5198-6503.